Reading:
Kwaliteitsprogramma magistrale bereidingen on the road – stand 413

Kwaliteitsprogramma magistrale bereidingen on the road – stand 413

by Pieter
september 17, 2018

De Dienst voor Geneesmiddelenonderzoek (DGO) en het Centrum Wetenschappelijke Ontwikkeling voor Apothekers (CWOA) stellen het ‘Kwaliteitsprogramma magistrale bereidingen on the road’ voor.

Het programma van de DGO en het CWOA, dat vorig jaar werd opgestart, komt naar je toe! Op de APB stand (413) zal je ter plaatse een welbepaalde bereiding van jouw hand kunnen laten analyseren. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Je bereidt in je apotheek een xylometazolinehydrochloride nasale oplossing 0,1 %.
  2. Je komt naar de stand van APB op Pharmanology en geeft je zelfbereide nasale spray of druppels af aan het microlab.
  3. Afhankelijk van wat je verkiest, zal je al binnen een vijftal minuten het resultaat van de kwaliteitscontrole op jouw bereiding ontvangen of kan je het resultaat even later ophalen. Je kan uiteraard ook de tijd doden op de stand en in gesprek gaan met één van de experts.

Op de APB stand (413) zal je ter plaatse een welbepaalde bereiding van jouw hand kunnen laten analyseren.

Zo eenvoudig is het! De kwaliteitscontrole in het microlab geeft je live een voorproefje van wat het Kwaliteitsprogramma bereidingen eigenlijk inhoudt. Uiteraard verlopen de analyses in de laboratoria van de DGO volgens veel  strengere kwaliteitsstandaarden dan op een vakbeurs mogelijk is, maar dat neemt niet weg dat je je op onze stand wel een idee kan vormen van hoe zo’n analyse gebeurt – en hoe goed jouw bereiding kwalitatief scoort. Je hebt er ook volop de gelegenheid om in gesprek te gaan met de experts, zodat je – indien je nog zou twijfelen om deel te nemen aan het Kwaliteitsprogramma bijvoorbeeld – een antwoord krijgt op al je vragen.

Related Stories

Pharmanology catalogus
september 20, 2018

Le catalogue nouveau est arrivé !

by
september 25, 2018

Huisapotheker, laat u zien! Vraag uw persoonlijke badge aan!

by
Arrow-up